Sælger kunst Online-virker det?

Hvis du er interesseret i kunst og fotografering, vil du uden tvivl have bemærket det enorme antal af imponerende leder online gallerier over hele internettet. At dømme efter antallet af tilmeldt kunstnere og fotografer de synes meget populære. Men disse online gallerier faktisk sælger det arbejde, de viser?

Nå ja, ganske ofte. Det er en kendsgerning, at mange kunstnere gør meget godt sælge kunst og fotografering på internettet. Men som med enhver offline galleri, viser arbejde blot giver mulighed for at blive set af et større publikum, dermed øge chancerne for at gøre salget. Når det er sagt, at internettet er en gateway til et verdensomspændende publikum og ved at deltage i en online galleri kunstner har tappe det potentiale. En lille advarsel selv; nogle gallerier er langt nemmere at finde end andre. Dette er meget vigtigt, fordi uanset hvor attraktive layout af en online galleri vises, hvis kunder ikke kan finde det, så grafikken ikke ses.

Så hvor er de bedste steder at sælge kunst online? Nå, er der nu mange muligheder åbne for både professionelle og håbefulde kunstnere og fotografer. Det hele afhænger af individuelle mål. For høj synlighed, kan at tilslutte sig en af de større online gallerier, der får mange tusinder af besøgende dagligt være en klog overvejelse. En besøgende tæller tilbydes som regel et eller andet sted på hjemmesiden for disse websteder. Der er nogle fremragende dem at vælge imellem, men hver er lidt anderledes med hensyn til udvalg og at deltage i procedurer, hvor de medvirke til at fremme arbejdet og hvordan arbejde vises på hjemmesiden. Også bør fokuseres på områder som der tager betaling for arbejde solgt og hvordan pengene er modtaget efter et salg. Kommissionen taget fra et salg er en anden vigtig faktor og kan variere fra 0% til 40 + %.

Kan man virkelig gøre nogen penge i at sælge kunst online derefter? Det korte svar er ‘nok’. En god indikation er, om art sælger i den ‘virkelige’ verden eller ej. Hvis det gør, så er det sandsynligvis også være vellykket online. Hvis en kunstner ikke har endnu vovet sig til at sælge, er der intet at tabe ved at dyppe en tå i vandet ved at deltage i en online galleri. Et sted at teste farvande er eBay men en anden lille advarsel her. Hvis arbejde allerede sælger til øverste ende priser, er det meget usandsynligt, at disse kan blive befalet på eBay. Det er meget vigtigt at undgå faldende priser med henblik på at sælge på eBay for, eller hvor som helst ellers online for sags skyld. Nuværende kunder vil ikke lide det. Det devaluerer deres indkøb og også gør dem føler de er blevet snydt ved at betale højere priser. Når det er sagt, nogle kunstnere gør en god levende på eBay med sin fænomenale nummer, og stadig voksende, daglige besøgende.

Hvad med fine kunst og fotografering udskrifter, de sælger godt online? Nå, ja faktisk! Meget godt. I virkeligheden ville det være fair at sige, at selv om print kunstmarkedet er meget konkurrencedygtige online, med store websteder, der tilbyder alt fra impressionistiske stil lærreder til Disney plakater, der er stadig plads til original kunst og kunst fotografering udskriver. Faktum er, at mens mennesker kan være tilbageholdende med at tilbringe en enorm mængde penge på en originalkunst uden at se det ‘i kødet’, prints er en sikrere gamble, som de er langt mere overkommelig. Efterhånden som flere og flere mennesker bliver trygge ved at handle online for en række varer, kan dette kun hjælpe online kunst salg også.


Skriv et svar