Hold leddene ved lige

Er leddene i dine ben begyndt at brokke sig over hverdagens strabadser? Har du en gammel knæskade, som nu afholder dig fra at få dig rørt så meget som du gerne ville? Fysioterapeuterne siger, at svømning og cykling lige er sagen til at stabilisere leddene, men er du ikke særligt glad for svømning, og kan benene ikke holde til cykling – så er el cyklen lige noget for dig.

El cyklen er alternativet

I dagens Danmark lider hver tredje unge af knæsmerter, og hvis der er noget, knæsmerter ofte ikke bliver, så er det bedre med alderen. Måske har du hørt nogen påstå, at el cyklen tager motion ud af cykling, men sådan er virkeligheden ikke. I stedet mindsker den derimod uønskede smerter og gør det muligt for folk, der ikke blev skænket stærke, problemfri ben at holde sig i form. Den er netop alternativet til slet ikke at komme afsted, når bakkerne og modvinden er en udfordring, som benene simpelthen ikke kan klare.

En el cykel er dog ofte dyr, men hvis du tænker på det som en investering i dig selv og dit helbred, er det en god investering i forhold til et fitnessmedlemsskab, som du bruger tre gange i måneden, fordi du alligevel ikke kan bruge halvdelen af maskinerne – og fordi du egentligt hellere vil tilbring tid i naturen.

El cyklen for ældre

El cyklen er dog ikke begrænset til skader. Mange ældre kan have gavn og fornøjelse af en el cykel, da benene ikke længere kan, hvad de har kunne. Med alderen kommer en indskrænkelse af kroppens muskelmasse, som du må acceptere, er en del af livet. Hvis det er dig, kan el cyklen hjælpe med ikke at sige farvel til det du elsker, men derimod fortsætte på en måde, som ikke minder dig om, hvad du ikke længere er i stand til.

El cyklen er for alle

Skade, alder eller noget helt tredje så er el cyklen for dig. Dig, der ikke lader livets gang komme i vejen for dine drømme, og dig, der ønsker en aktiv livsstil. Dig, der ikke vil stoppes af distancer og som hellere vil bruge dine penge på en god kop kaffe og et glas rødvin. Med el cyklen vender du tilbage til cykelkulturen, som Danmark er kendt for, og du gør samtidig en lille forskel til et bedre miljø. Og en stor forskel for dig selv og din livsglæde.


Comments are closed